2D, 3D of terug naar de tekentafel?

U herkent het vast wel: Het aanpassen van een aangeleverd model kost vaak meer tijd dan opnieuw tekenen. Er heerst regelmatig twijfel of ontwerpen in 2D niet sneller is dan het ontwerpen in 3D CAD. Of u vraagt zich af of er wel voldoende rendement behaald wordt uit de huidige CAD oplossing?

Of u nu met een 2D of 3D CAD oplossing werkt, deze vragen komen toch regelmatig terug. En het is ook goed om regelmatig uw engineering tools eens onder de loep te nemen. Misschien helpt onderstaande uiteenzetting om eens verder te kijken dan wat u al heeft.

Van 2D naar 3D CAD

Er zijn nog steeds organisaties die volledig gebruik maken van 2D CAD of zelf nog op papier tekenen. Deze bedrijven zien de noodzaak van een overstap van 2D naar 3D CAD wel, maar willen hun 2D vaardigheden en 2D tekeningen niet kwijtraken. Oftewel 2D CAD historie en aanwezige ervaring houden veel bedrijven tegen om de overstap naar 3D CAD te maken. Volledig afschaffen van 2D is voor deze bedrijven vaak niet realistisch. 2D tekeningen zijn nog steeds uiterst geschikt voor de constructie van schema’s en indelingen en is nodig voor het genereren van productietekeningen. Een oplossing is dus één systeem dat zowel 3D CAD functionaliteit biedt, maar ook het gebruik van 2D voortzet.

Meer weten? 

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s