De verborgen kosten van een CAD kernel verandering

Overzicht van gebruikte kernel per CAD software oplossing

Overzicht van gebruikte kernel per CAD software oplossing

Een geometrie kernel van een  CAD-systeem is het hart, de hersenen en de motor van de toepassing. De meeste CAD software systemen zijn ontworpen met  een specifieke kernel in het achterhoofd.  Dit kan naderhand met juiste tijd en zorg worden aangepast  aan een andere kernel . Elke kernel heeft zijn eigen sterke en zwakke punten en eigenaardigheden.

Vroege kernels waren eenvoudige geometrie tools. De huidige kernels zijn veel geavanceerder en maken gebruik  van unieke algoritmen om de kwaliteit en de continuïteit van een model te bepalen. Terwijl alle kernels een CAD-ontwerper in staat zal stellen om bijvoorbeeld een flens te wijzigen, elke kernel doet het anders.

Een kernel verandering kan voor de gebruikers problemen opleveren. Onderdelen bibliotheken moeten worden omgezet, verbindingen met programma’s van derden en andere interfaces moeten worden getest en alle wijzigingen moet zorgvuldig worden uitgerold met behulp van design organisaties. Uiteindelijk zal elk gebruikersteam  moeten beslissen wat ze gaan doen:

  • het omzetten van onderdelen en profiteren van de voordelen van de nieuwe kernel;
  • overgaan naar een andere CAD pakket met dezelfde  kernel;
  • of gebruik maken van de mogelijkheid tot het evalueren van de CAD keuze uit het verleden.

Elk alternatief betreft risico, maar ook het potentieel van aanzienlijk voordeel.

De heer Oliver, van Helena Labs, heeft de overstap gemaakt van SolidWorks naar Solid Edge en zegt hierover het volgende:

We hebben gekozen voor de 3D CAD software Solid Edge, omdat we in staat waren om onze Parasolid onderdelen  te behouden. Parasolid is een bekende, bewezen technologie en het bevalt ons. We hebben gekozen voor Solid Edge, omdat het de mogelijkheden biedt die we nodig hebben  voor ons ontwerp proces. Synchronous Technology, de sheetmetal modeler, het steeringwheel … we besparen hiermee enorm op onze ontwerp tijd. We bereikten 100% conversie succes in de overzetting van  SolidWorks naar Solid Edge en hebben een gevoel van rust en zekerheid over waar we over een jaar staan. Dat is een goed gevoel. >>Lees het volledige verhaal of bekijk de video:


Kernel change the consequenses

Onderzoeksverslag van SchnitgerCorp over consequenties van het wijzigen van een CAD kernel.

Op basis waarvan kiest u voor een kernelwijziging of kiest u een andere CAD software oplossing.

HelenaLabs heeft toen zij in 2010 voor het eerst hoorden over de op handen zijnde SolidWorks Kernel Change, dit moment aangegrepen om opnieuw diverse CAD oplossingen te onderzoeken.  Waarop baseer je een dergelijke beslissing nu en waarom is het nodig om kritisch te zijn over een mogelijke Kernel wijziging van je eigen CAD software. Welke consequenties kan dit hebben.  Vraag het onderzoek aan van Schnitger Corporation “New Math-The Hidden Costs of Swapping CAD Kernels” en lees meer over de geschiedenis van CAD kernels, de verborgen kosten van  een kernel wijziging en tips om een gedegen beslissing te kunnen nemen.

Vul onderstaande formulier in en ontvang de gratis download link voor de whitepaper “New Math-The Hidden Costs of Swapping CAD Kernels”  onderzoek door Schnitger Corporation:


Meer over kernel wijziging:


Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s