De kernel de motor van je 3D CAD software

Wat is een CAD-kernel en waarom is het belangrijk?

De kracht van een 3D CAD-systeem zoals Solid Edge of SolidWorks is de geometry kernel en de constraint solver. De geometry kernel kan door de input van parameters van de ontwerper 3D-vormen en modellen berekenen. Geometrie kernels worden ook gebruikt om vanuit het 3D CAD model automatisch 2D-tekeningen te genereren. Constraint solvers bepalen de positie van 2D- en 3D schetselement onderdelen wanneer deze worden verplaatst. Deze kerncomponenten zijn vereist voor het ontwerp en bepalen de snelheid en betrouwbaarheid van de resultaten van je 3D CAD software.

De Parasolid Kernel

De Parasolid kernel is een industrie bewezen, robuuste, open technologie met meer dan 3 miljoen gebruikers. Deze Kernel is ontwikkelt door Siemens PLM Software. Er zijn op dit moment twee 3D CAD software oplossingen die gebruik maken van de Parasolid Kernel: Solid Edge en SolidWorks.  Solid Edge is het 3D CAD component van het Velocity Portfolio van Siemens PLM Sofware en komt hiermee dus van dezelfde leverancier.  SolidWorks “leased” de parasolid kernel van Siemens PLM Software. Ze maken dus geen gebruik van eigen technologie.

Een Kernel verandering consequenties voor uw productontwikkeling?

SolidWorks heeft een kernel change in het vooruitzicht. Veel SolidWorks gebruikers zijn hier niet van op de hoogte of zijn zich niet bewust van  of niet bekend met de eventuele gevolgen. Welke consequenties staan u als SolidWorks gebruiker in geval van de verwachte kernel verandering te wachten:

 • Verlies van modelleer functionaliteit.
  Er is geen garantie dat de functionaliteit van Parasolid ook aanwezig is in Catia V6. Dit dwingt gebruikers op zoek te gaan naar ingewikkelde workarounds.
 • Compatibiliteitsproblemen.
  Dassault staat bekend om het niet ondersteunen van bestanden in nieuwere versies. CatiaV5 kan bijvoorbeeld geen CatiaV4  bestanden openen zonder gedwongen downtime file translations.
 • Verlies van het hergebruik van gegevens.
  SolidWorks biedt geen tools om geïmporteerde gegevens te bewerken. Eerder gemaakte bestanden moeten eerst worden omgezet in Catia V6.
 • Minder steun en verbeteringen.
  Terwijl SolidWorks werkt aan de wijziging, zal het aanpakken van de kernzaken en wensen van de klant minder aandacht krijgen. De klant wordt de dupe.
 • Er zijn geen gebruikers ervaringen bekend.
  Er zijn  geen case studies openbaar gemaakt, waaruit de werking van prestaties of stabiliteit in een echte productie situatie aangetoond worden.
 • Nieuwe gegevensopslag architectuur.
  Het nieuwe platform werkt door het opslaan van gegevens in een database en zal vereisen dat gebruikers ENOVIA gaan gebruiken.
Wilt u meer weten, vraag uw Solid Works reseller naar de kernel ontwikkelingen. Lees ook onderstaande blogs van o.a. Solid Works gebruikers. Of vergelijk nu zelf test Solid Edge nu volledig 45- dagen gratis.
 
 

Lees meer over de kernel wijziging:

Advertenties

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s